För det är inte så att bara för att jag är kristen så sopar Gud marken framför mina fötter

Ibland får människor för sig att kristna människor inte har några problem, att vi skulle vara skonade från allt som har med olycka eller svårigheter att göra. Och detta då eftersom vi har en tro på Gud. 
Men det är inte riktigt så det fungerar, det är nämligen så att alla människor i grunden har en fri vilja. Gud skapade inte människorna för att vi skulle vara viljelösa robotar, utan vi är här för att leva. Vi har ett liv att leva och i det livet ingår både glädje och sorg, sol och regnmoln.
 
För det är inte så att bara för att jag är kristen så sopar Gud marken framför mina fötter så att jag aldrig stöter på några problem. Jag lever mitt liv, och jag har min fria vilja att välja vad jag ska göra med det. Men jag lever mitt liv med Gud i fokus, jag vet att Gud är med och påverkar mitt liv. För att jag ber om det.
 
Men att gå med Gud betyder inte att livet alltid är ljust och glatt. Livet är svårt många gånger, livet sätter krokben för dig, stoppar dig och får dig på fel spår. Men hur problematisk min vardag än kan vara så vet jag att Jesus går bredvid mig. Det är alltid min trygga punkt i livet. När jag har panik över skolan eller familjen eller vännerna eller vad det än må vara så vet jag att Jesus går precis bredvid mig. 
Han vill inget hellre än att vi ska vända oss mot honom. Med det lätta men också det svåra, vi får kasta allt vi känner på honom. Det tycker jag är det bästa med att vara kristen, det finns alltid någon där som vill lyssna, som alltid finns närvarande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg